Ο υπουργός Εξωτερικών ζητά «διεθνή συνεργασία» για την απειλή της τεχνητής νοημοσύνης

Ο υπουργός Εξωτερικών ζητά «διεθνή συνεργασία» για την απειλή της τεχνητής νοημοσύνης

July 18, 2023 0 By admin

Ο Τζέιμς Κλέβερλι, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, θα προεδρεύσει της πρώτης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (UNSC) για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα.

Η ενημέρωση υψηλού επιπέδου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, θα συζητήσει τον πιθανό αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και πώς να προωθηθεί η ασφαλής και υπεύθυνη χρήση της.

Ως Πρόεδρος, ο Υπουργός Εξωτερικών António Guterres, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο Jack Clark, συνιδρυτής της κορυφαίας εταιρείας AI Anthropic και ο καθηγητής Zeng Yi, διευθυντής του Εργαστηρίου Γνωσιακής Νοημοσύνης εμπνευσμένο από τον εγκέφαλο και συνδιευθυντής της Κίνας-Ηνωμένο Βασίλειο Έρευνας, θα κληθεί να μιλήσει στο Κέντρο Δεοντολογίας και Διακυβέρνησης AI.

Ο κ. Έξυπνα αναμένεται να πει: «Καμία χώρα δεν θα γλιτώσει από την τεχνητή νοημοσύνη, επομένως πρέπει να εμπλακούμε και να δεσμεύσουμε τον ευρύτερο συνασπισμό διεθνών ενδιαφερομένων από όλους τους τομείς».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί πολλούς από τους πιο πρωτοπόρους προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο και κορυφαίους ερευνητές ασφάλειας τεχνητής νοημοσύνης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να συγκεντρώσει παγκόσμιους ηγέτες για την πρώτη μεγάλη παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης αυτό το φθινόπωρο. Κοινός μας στόχος θα είναι να εξετάσουμε τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και να αποφασίσουμε πώς να τους μειώσουμε μέσω συντονισμένης δράσης».

«Πρέπει να αδράξουμε αυτές τις ευκαιρίες και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης – συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας – με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και θέση παγκόσμιας ενότητας σε βασικές αρχές».

«Οι ραγδαίες εξελίξεις στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να μεταμορφώσουν θεμελιωδώς τις κοινωνίες μας και τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Η παγκόσμια συνεργασία θα είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και οι κανόνες για τη χρήση τους αναπτύσσονται υπεύθυνα και προς όφελος της κοινωνίας».

Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει την πρώτη μεγάλη παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης. Στη σύνοδο κορυφής θα συζητηθούν οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης, ειδικά στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας, και πώς αυτοί μπορούν να μετριαστούν μέσω διεθνώς συντονισμένης δράσης. Θα παρέχει επίσης μια πλατφόρμα για τις χώρες να συνεργαστούν για να προωθήσουν μια κοινή προσέγγιση για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Fraud Detection Platform, Chris Downie, απάντησε στην είδηση πασάμπι είπε: “Η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται ήδη κατάχρηση από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να τροφοδοτήσει διαδικτυακές απάτες και ψεύτικες κριτικές, δυνητικά κοστίζοντας δισεκατομμύρια στην παγκόσμια οικονομία, επομένως αυτή η σύνοδος κορυφής δεν μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα.” Είναι ζωτικής σημασίας οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι ηγέτες του κλάδου να συνεργαστούν για να αναγνωρίσουν το μέγεθος της το πρόβλημα και να αναλάβουμε δράση για να αντιμετωπίσουμε σθεναρά αυτές τις απειλές».

Sjuul van der Leeuw, Διευθύνων Σύμβουλος της deployteq είπε, «Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει την παγκόσμια οικονομία πέρα ​​από την αναγνώριση, η δημιουργία μιας παγκόσμιας ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, των προκλήσεων και των κινδύνων αυτού του μετασχηματισμού είναι μια απαραίτητη ενέργεια.» Από τον δημόσιο τομέα έως τις δημιουργικές βιομηχανίες, η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τους οργανισμούς προς το καλύτερο, αλλά η τεχνολογία θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται με υπευθυνότητα, και οι εργαζόμενοι πρέπει να λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση και υποστήριξη για να προσαρμοστούν σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο».

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη και σε καλή θέση για να πυροδοτήσει συζήτηση για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση παγκοσμίως σε πολλαπλές μετρήσεις. Ο τομέας μας AI συνεισφέρει περίπου 3,7 δισεκατομμύρια £ στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (GVA) της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου και απασχολεί πάνω από 50.000 άτομα που αναπτύσσουν λύσεις τεχνητής νοημοσύνης για όλους τους τομείς της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.