Ο Χρηματοοικονομικός Ρυθμιστής διερευνάται από την Εθνική Υπηρεσία Ελέγχου

Ο Χρηματοοικονομικός Ρυθμιστής διερευνάται από την Εθνική Υπηρεσία Ελέγχου

July 17, 2023 0 By admin

Το Εθνικό Γραφείο Ελέγχου (NAO) ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς να διαχειρίζεται έναν αυξανόμενο κατάλογο ευθυνών, συμπεριλαμβανομένης της επίβλεψης κινδύνων απάτης στο διαδίκτυο, κρυπτογράφησης και τεχνητής νοημοσύνης.

Η ανασκόπηση περιλαμβάνει την εξέταση της διακυβέρνησης, της στρατηγικής και της κουλτούρας της FCA, καθώς και της προσέγγισής της στη ρύθμιση διαφορετικών τύπων επιχειρήσεων και αγορών. Πρόσθετοι τομείς προς διερεύνηση καλύπτουν τη χρήση δεδομένων και πληροφοριών για τον εντοπισμό και τη διαχείριση κινδύνων και την αποτελεσματικότητά τους για την επίτευξη ρυθμιστικών στόχων και τη δημιουργία δημόσιας αξίας.

Πρόσφατα, η FCA ανέλαβε να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων συμμορφώνονται με τους κανονισμούς περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και θα είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση διαφημίσεων που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα μέχρι τον Οκτώβριο. Αυτές οι αρμοδιότητες θα μπορούσαν να επεκταθούν καθώς η κυβέρνηση λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις για το πώς θα ρυθμίσει ολόκληρο τον τομέα.

Δρ Henry Balani, Global Head of Regulatory Affairs Συμπεριλάβετε την Corporationείπε: «Οργανισμοί όπως η FCA διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη του κλάδου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, παρέχοντας σημαντική καθοδήγηση στα ιδρύματα και βοηθώντας τους να λειτουργούν με τα υψηλότερα πρότυπα». πρόβλημα, η παρακολούθηση του ρυθμού των αλλαγών θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

«Αυτή η αναθεώρηση αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς τα εμπρός και θα βοηθήσει την FCA να βελτιώσει τις διαδικασίες της, να βελτιώσει τις λειτουργίες της και να διασφαλίσει ότι είναι πλήρως προετοιμασμένη να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να περιηγηθούν σε ένα όλο και πιο περίπλοκο ρυθμιστικό τοπίο», πρόσθεσε ο Balani.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας FC Khalid Talukder αντέδρασε στην είδηση Συνεργάτης DKK είπε: “Η FCA διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο να επιτρέψει στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να λειτουργεί με τα υψηλότερα πρότυπα, αλλά αυτό δεν πρέπει να σημαίνει ότι η ρυθμιστική αρχή είναι πέρα ​​από τον έλεγχο.” Η συνεργασία με το NAO θα επιτρέψει στην FCA να ξεκινήσει μια ανεξάρτητη επανεξέταση των πολιτικών, των διαδικασιών και της επιχειρησιακής τους αποτελεσματικότητας, η οποία έχει καθυστερήσει πολύ.

“Το να έχουμε μια ρυθμιστική αρχή που είναι πλήρως εξοπλισμένη για να εξυπηρετεί μια δυναμική αγορά με αυξανόμενη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακών νομισμάτων είναι προς το συμφέρον όλων μας και χαιρετίζουμε αυτήν την ανακοίνωση ως ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός για τον κλάδο”, πρόσθεσε ο Talukder.

Το αφεντικό της FCA, Nikhil Rathi, προσπάθησε επίσης να μείνει μπροστά από τους κινδύνους που εγκυμονεί η τεχνητή νοημοσύνη. Την περασμένη εβδομάδα, χρησιμοποίησε μια ομιλία για να προειδοποιήσει τις τράπεζες, τους επενδυτές και τους ασφαλιστές ότι ενώ η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα και να ανιχνεύσει απάτες και ξέπλυμα χρήματος, τα ανώτερα στελέχη θεωρούνται τελικά υπόλογα για όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται από το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης.