«Περισσότεροι από τους μισούς πελάτες ευρυζωνικής σύνδεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο» επηρεάζονται από ζητήματα συνδεσιμότητας

«Περισσότεροι από τους μισούς πελάτες ευρυζωνικής σύνδεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο» επηρεάζονται από ζητήματα συνδεσιμότητας

July 4, 2023 0 By admin

Περισσότεροι από τους μισούς πελάτες ευρυζωνικής σύνδεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν προβλήματα με τις συνδέσεις τους. Αυτό σύμφωνα με μια έκθεση που λέει ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι προσθέτουν στο μείγμα αφού επιβάλλουν πληθωριστικές αυξήσεις τιμών στους πελάτες τους.

Πολλές βρετανικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών έχουν κατηγορηθεί για «πληθωρισμό απληστίας» επειδή προώθησαν τις αυξήσεις των τιμών των συμβάσεων έως και 17,3%.

Μια αναφορά από τον συνήγορο καταναλωτή Ποιο; διαπίστωσε ότι το έτος έως τον Ιανουάριο του 2023, το 53% των πελατών ευρυζωνικής σύνδεσης αντιμετώπισε προβλήματα σύνδεσης – από αργές ταχύτητες, διακοπές και αποσυνδέσεις.

Από τους μεγαλύτερους παρόχους του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Sky, Virgin Media και EE αναδείχθηκαν ως οι χειρότεροι παραβάτες, με το 68%, το 65% και το 63% των πελατών που συμμετείχαν στην έρευνα να αναφέρουν προβλήματα με τις συνδέσεις τους.

Η BT αναδείχθηκε η καλύτερη μεταξύ των μεγαλύτερων παρόχων τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και η πλειοψηφία των πελατών που συμμετείχαν στην έρευνα – το 51% – εξακολουθούσε να λέει ότι είχε πρόβλημα με την ευρυζωνική απόδοση τον τελευταίο χρόνο.

Ακόμη και για μικρότερους φορείς εκμετάλλευσης όπως η Hyperoptic, η Shell Energy και η Utility Warehouse, που έτειναν να τα πηγαίνουν καλύτερα στην έρευνα, τουλάχιστον το 40% των πελατών ανέφεραν ότι είχαν τουλάχιστον ένα πρόβλημα.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο οι πελάτες που έχουν βιώσει αυτήν την εκπληκτική αύξηση να αντιμετωπίζουν επίσης τόσα πολλά προβλήματα με τη σύνδεσή τους», δήλωσε ο Rocio Concha, διευθυντής πολιτικής και υπεράσπισης στο Who?. “Νωρίτερα φέτος, πολλοί πελάτες ευρυζωνικής σύνδεσης είδαν ενδιάμεσες αυξήσεις τιμών άνω του 14%, που σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ ο πάροχος τους να προσφέρει αξιόπιστη σύνδεση και καλή εξυπηρέτηση πελατών.”

Το ποιο; Μια έρευνα σε σχεδόν 4.000 πελάτες ευρυζωνικότητας διαπίστωσε επίσης ότι το 44% είχε πρόβλημα εξυπηρέτησης πελατών.

Τον Μάιο, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Ofcom δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για την εξυπηρέτηση πελατών, η οποία διαπίστωσε ότι οι πελάτες ένιωθαν ότι οι χρόνοι αναμονής κλήσεων, η γρήγορη πρόσβαση στο κατάλληλο άτομο και ο χειρισμός μιας καταγγελίας την πρώτη φορά ήταν παράγοντες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση συναντήθηκε με την Ofcom για να συζητήσει πώς ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών θα μπορούσε να αμβλύνει την οικονομική πίεση στους καταναλωτές που παλεύουν με την κρίση του κόστους ζωής.

Τα πιθανά μέτρα περιελάμβαναν καλύτερη διαφήμιση και μεγαλύτερη προσφορά φθηνότερων κοινωνικών ναύλων για τους πιο ευάλωτους και οικονομικά στενούς πελάτες.

Τον Φεβρουάριο, η Ofcom ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την ευρεία πρακτική του κλάδου να χρησιμοποιεί μηχανισμούς για την ετήσια αύξηση των λογαριασμών πελατών με βάση τον πληθωρισμό, που συνήθως μετράται είτε με τον δείκτη τιμών καταναλωτή είτε με τον δείκτη τιμών λιανικής, συν μια πρόσθετη αύξηση μεταξύ 3,4% και 3,9%. .

«Ενώ ορισμένοι πελάτες μπορεί να είναι σε θέση να αναβαθμιστούν σε καλύτερες υπηρεσίες και τιμές, πολλοί είναι κλειδωμένοι σε συμβόλαια που τους απαιτούν είτε να αποδεχτούν αυξήσεις τιμών πέραν του πληθωρισμού [each] «Είτε πληρώνουν υπέρογκα τέλη εξόδου για να λύσουν νωρίς τα συμβόλαιά τους», είπε η Concha. «Είναι απολύτως κρίσιμο η ανασκόπηση της Ofcom για τις αυξήσεις που σχετίζονται με τον πληθωρισμό κατά τη διάρκεια της περιόδου σύμβασης να οδηγήσει σε αλλαγές που διασφαλίζουν ότι οι πελάτες δεν θα βρεθούν ποτέ ξανά σε αυτήν την κατάσταση».