Σχεδόν το 60% των ανθρώπων θέλουν να ελέγχεται η τεχνητή νοημοσύνη στους χώρους εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με έρευνα

Σχεδόν το 60% των ανθρώπων θέλουν να ελέγχεται η τεχνητή νοημοσύνη στους χώρους εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με έρευνα

May 31, 2023 0 By admin

Σύμφωνα με μια έρευνα, σχεδόν το 60% των ανθρώπων θα ήθελε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να ρυθμίσει τη χρήση των τεχνολογιών παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT στο χώρο εργασίας, ώστε να διατηρηθούν ασφαλείς οι θέσεις εργασίας.

Ενώ οι ηγέτες της τεχνολογικής βιομηχανίας ζητούν περιορισμούς στην ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, έρευνα από το σωματείο Prospect υποδηλώνει ότι υπάρχει ισχυρή δημόσια υποστήριξη για τη ρύθμιση.

Σε μια δημοσκόπηση με περισσότερους από 1.000 ανθρώπους τον περασμένο μήνα, το 58% συμφώνησε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει κανόνες για τη χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για την προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων». Μόνο το 12% είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρέμβει γιατί «τα οφέλη είναι πιθανό να υπερβούν το κόστος».

Οι εργοδότες χρησιμοποιούν διάφορες μορφές τεχνητής νοημοσύνης εδώ και αρκετό καιρό – συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού στόχων και των αποφάσεων προσλήψεων και απολύσεων – αλλά η σημασία των τεχνολογιών έχει αυξηθεί δραματικά από την κυκλοφορία του ChatGPT, το οποίο έφτασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε δύο μήνες από την κυκλοφορία .

Αναλυτές της Goldman Sachs πρότειναν πρόσφατα ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε τελικά να αντικαταστήσει 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας – έως το ένα τέταρτο του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού – αν και πολλές από αυτές θα αντικατασταθούν από νέες θέσεις εργασίας που απαιτούνται παράλληλα με την τεχνολογία.

Προσδιόρισαν τις διοικητικές θέσεις ως τις πιο επικίνδυνες, ακολουθούμενες από νομικές, αρχιτεκτονικές και μηχανικές.

Η Prospect αντιπροσωπεύει επαγγελματίες όπως επιστήμονες και μηχανικούς. Ο Andrew Pakes, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του συνδικάτου, είπε ότι πολλοί εργαζόμενοι ήδη βιώνουν κάποια μορφή τεχνητής νοημοσύνης μέσω της αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων, συχνά σε συνδυασμό με την επιτήρηση στο χώρο εργασίας.

«Είναι η κρυφή λήψη αποφάσεων πίσω από το λογισμικό παρακολούθησης και πολλά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που κάνει τους εργαζόμενους να ανησυχούν για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις», είπε.

«Αντί να περιμένει να προκύψουν περισσότερα προβλήματα πριν αναλάβει δράση, η κυβέρνηση πρέπει τώρα να συνεργαστεί τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τους εργοδότες για να επεξεργαστεί δίκαιους νέους κανόνες για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας».

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 71% των εργαζομένων θα ένιωθαν άβολα με την παρακολούθηση των κινήσεών τους στη δουλειά και το 59% θα ένιωθαν άβολα να παρακολουθούν τη χρήση του πληκτρολογίου τους ενώ εργάζονται από το σπίτι.

Σε μια πρόσφατη Λευκή Βίβλο, η κυβέρνηση φαινόταν να υποδεικνύει ότι θα ακολουθούσε μια laissez-faire προσέγγιση για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Ο πρόλογος του Υπουργού Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας ανέφερε ότι είχε “εκπληκτικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη σε πραγματικούς ανθρώπους”. .

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει κάποιες ανησυχίες για την τεχνολογία.

Ο Pakes είπε ότι είναι σημαντικό ο κανονισμός να αντιμετωπίζει αυτό που αποκάλεσε το «εδώ και τώρα» της τεχνητής νοημοσύνης και τις πιθανότητες για αποκαλυπτικούς κινδύνους στο μέλλον. «Η κυβέρνηση μπορεί να δράσει σήμερα», είπε.

Το TUC ζητά περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο οι εργοδότες συλλέγουν και χρησιμοποιούν δεδομένα σχετικά με τους υπαλλήλους τους, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να τροφοδοτήσουν αυτοματοποιημένες αποφάσεις.

Η Mary Towers, η οποία ηγείται των εργασιών του TUC για την τεχνητή νοημοσύνη στο χώρο εργασίας, είπε σε πρόσφατη ακρόαση επιτροπής της Βουλής των Λόρδων: «Τα δεδομένα αφορούν τον έλεγχο, τα δεδομένα αφορούν την επιρροή, τα δεδομένα αφορούν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι για να δημιουργήσουν δίκαιες συνθήκες εργασίας».

Προειδοποίησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη «θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εντατικοποίηση της εργασίας σε σημείο που να μην είναι πλέον βιώσιμη». Το TUC απαιτεί από τους εργαζόμενους να ενημερώνονται για τα δεδομένα που συλλέγονται για αυτούς και πώς χρησιμοποιούνται.