Ταμείο που ιδρύθηκε για την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών στην κοινότητα του Grenfell

Ταμείο που ιδρύθηκε για την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών στην κοινότητα του Grenfell

June 21, 2023 0 By admin

Ένας βραβευμένος επιχειρηματίας που απορρίφθηκε ως απελπιστικός από τους δασκάλους δημιούργησε ένα ταμείο για να εμπνεύσει και να υποστηρίξει εφήβους στην κοινότητα Γκρένφελ σε μια από τις πιο μειονεκτούσες και δημοφιλείς περιοχές του Λονδίνου.

Ο Τζέιμι Φρέιζερ, ο οποίος δημιούργησε μια επιχείρηση προσλήψεων 75 εκατομμυρίων λιρών, βάζει 100.000 λίρες «στο Ταμείο Επιχειρηματιών» για να δώσει σε νέους από μη προνομιούχες κοινότητες την ευκαιρία να ξεκινήσουν επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Ο 28χρονος, που άφησε το σχολείο με τέσσερα GCSE και ξεκίνησε την επιχείρησή του σε ένα μικροσκοπικό γραφείο με τηλέφωνο, θέλει να δημιουργήσει πλατφόρμες και τρόπους για να βοηθήσει τους νέους να εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό.

Δάσκαλοι στο Morley College του Λονδίνου, του οποίου η φοιτητική βάση έχει πολλά προβλήματα με την κανονική εκπαίδευση και η οποία έχει αναζωογονηθεί από τις υποτροφίες μετά το Grenfell, κάλεσαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να απευθυνθεί στους φοιτητές την Τρίτη.

Την παραμονή της επετείου του Grenfell, ενέπνευσε δεκάδες φοιτητές με την ιστορία του, αποκαλύπτοντας ότι από την 1η Ιουλίου μπορούν να κάνουν αίτηση στο ταμείο για καθοδήγηση και επίσης να λαμβάνουν οικονομική υποστήριξη για τα εγχειρήματά τους.

Είπε στους μαθητές, «Στην κυριολεξία, όλα είναι πιθανά». Το τι εμποδίζει κάποιον από το να πετύχει οτιδήποτε εξαρτάται από εμάς και τίποτα άλλο. Είμαι εδώ για να δώσω αυτή την ευκαιρία σε έναν άλλο νέο επιχειρηματία που έχει μια εξαιρετική επιχειρηματική ιδέα».

Το κολέγιο βρίσκεται στο Βόρειο Κένσινγκτον του Λονδίνου και βρίσκεται κοντά στον Πύργο Γκρένφελ, ο οποίος καταστράφηκε από πυρκαγιά το 2017. Έχει συνεργαστεί με το κοντινό Portobello Business Center για να βοηθήσει τις οικογένειες να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

«Πιστεύω ακράδαντα στη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων. Είμαι πάντα πρόθυμος να δώσω σε κάθε άτομο με νεαρό ταλέντο ή σε κάποιον που θέλει να γίνει επιχειρηματίας την ευκαιρία να κάνει κάτι από τη ζωή του», δήλωσε ο Jamie, του οποίου η επιχείρηση InterEx, μια εταιρεία πρόσληψης τεχνολογίας, cloud και κυβερνοασφάλειας και Project Execution. έχει γραφεία στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι.

«Ένας από τους στόχους μου με την ίδρυση της InterEx ήταν να καθοδηγώ, να καθοδηγώ και να εκπαιδεύω μελλοντικούς επιχειρηματίες και αυτό είναι κάτι στο οποίο έχω αφιερώσει την καριέρα μου. Δεν ήμουν ακαδημαϊκός, οπότε το σχολείο μου πρόσφερε πολύ λίγα, και υπάρχουν χιλιάδες παιδιά σαν εμένα που απλώς μένουν πίσω επειδή δεν ταιριάζουν, και αυτό είναι τραγική σπατάλη».

Ο Τζέιμι, από το Έσεξ, πέρασε δύσκολα παιδικά και σχολικά χρόνια, αλλά το αφεντικό μιας εταιρείας στρατολόγησης του έδωσε μια ευκαιρία παρά την έλλειψη προσόντων και εμπειρίας. «Κάποιος αναγνώρισε κάτι σε μένα και με άρπαξε. Είχαν πίστη σε μένα και αυτό ήταν κρίσιμο», πρόσθεσε.

«Είναι το είδος της παρέμβασης που θέλω να κάνω στις ζωές των άλλων – να τους δείξω ότι μπορούν να πετύχουν κάτι και να τους δώσω την κατεύθυνση να το πετύχουν, υπό την προϋπόθεση ότι είναι πρόθυμοι να δουλέψουν σκληρά».

Έχει δεσμεύσει 100.000 £ στο Ταμείο Επιχειρηματιών του και θα πάρει συνεντεύξεις με τους αιτούντες για το ταμείο, το οποίο θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα μέσω του ιστότοπου του Portobello Business Center.

Η Lucy Reese, Διευθύντρια Αγγλικού Προγράμματος στο Morley College, είπε: «Πολλοί από τους μαθητές μας ονειρεύονται να γίνουν επιχειρηματίες, αλλά μερικές φορές δεν έχουν την καθοδήγηση ή τις επαφές για να το κάνουν.» Ξέρω ότι θα τους ωφελούσε πραγματικά να ακούσουν απευθείας από τον Jamie. πίστευε ότι ήταν το μυστικό της επιτυχίας του».

Ο Simon Shimmens, Διευθύνων Σύμβουλος του Portobello Business Center (PBC), δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με το Morley College και τον Jamie σε αυτό το πολύ γενναιόδωρο ταμείο εκκίνησης των 100.000 ευρώ για την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών».

«Όπως γνωρίζουμε στην PBC, είναι συχνά πολύ δύσκολο για τους νέους που θέλουν να αυτοαπασχοληθούν ή να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση να λάβουν χρηματοδότηση εκκίνησης. Υποστηρίζουμε αυτά τα άτομα μέσω εργαστηρίων, μαθημάτων και προγραμμάτων, αλλά ο Jamie αναμφίβολα θα εμπνεύσει τους νέους με τη δική του επιτυχία και θα προσφέρει μια φανταστική ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία για να τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον Morley και τον Jamie για να βοηθήσουμε επιτυχημένους μελλοντικούς επιχειρηματίες με τα δικά τους επιχειρηματικά εγχειρήματα

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το κολέγιο, καθώς πολλοί επιχειρηματίες ξεκινούν από το σχολείο και έχουμε συνεργαστεί με ενήλικες στο παρελθόν. Είναι σαφές από το πάθος και τον ενθουσιασμό του Τζέιμι ότι όποιος επωφεληθεί από το ταμείο του θα λάβει πολύ περισσότερα από την υποτροφία αλλά και απίστευτη υποστήριξη ζωής. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία, τη στάση και την υποστήριξη».

Ο Craig Hanlon-Smith, Morley Associate Director (Student Engagement) και Center Director (North Kensington Center for Skills) πρόσθεσε: «Ο Jamie θα σας δώσει μια εμπνευσμένη ομιλία. Αυτό το κολέγιο έχει να κάνει με το τι θα συμβεί στη συνέχεια και τι άλλες ευκαιρίες υπάρχουν στον κόσμο.

«Αυτό που κάνουμε στο κολέγιο είναι ουσιαστικά μια συνεργασία με ό,τι συμβαίνει στον κόσμο και με όποιες ευκαιρίες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Αφορά το μέλλον και το πώς αυτή η τοπική περιοχή εξελίσσεται και τι είναι διαθέσιμο στους ανθρώπους σε αυτήν την περιοχή.»