Το αφεντικό της Mulberry ζητά την κατάργηση του «τουριστικού φόρου» καθώς οι μάρκες του Λονδίνου «υποφέρουν» όταν οι πελάτες τους πηγαίνουν αλλού

Το αφεντικό της Mulberry ζητά την κατάργηση του «τουριστικού φόρου» καθώς οι μάρκες του Λονδίνου «υποφέρουν» όταν οι πελάτες τους πηγαίνουν αλλού

July 2, 2023 0 By admin

Ο Rishi Sunak κατήργησε τον φόρο που επέτρεπε στους διεθνείς αγοραστές να διεκδικήσουν το 20% των αγορών τους – ήταν δημοφιλές στους πλούσιους τουρίστες που ταξίδευαν στο Λονδίνο για να περιποιηθούν τον εαυτό τους με επώνυμα προϊόντα.

Καθώς ο διεθνής τουρισμός ενισχύεται ξανά στον απόηχο του Covid-19, υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες ότι η κατάργηση του κανόνα θα σημαίνει ότι οι διεθνείς ταξιδιώτες θα πρέπει να επιλέξουν αλλού όταν σχεδιάζουν ένα ταξίδι για ψώνια στο εξωτερικό.

Ο Dee Corsi, διευθύνων σύμβουλος του New West End, είπε ότι ο «τουριστικός φόρος» επιβαρύνει την οικονομία και «διαβρώνει το εγχώριο πλεονέκτημα των μεγάλων βρετανικών εμπορικών σημάτων».

«Τα δεδομένα του VisitBritain δείχνουν ότι σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων βλέπουν τις αγορές ως μία από τις προτεραιότητές τους. Το West End και οι λιανοπωλητές του έχουν ανακάμψει έντονα μετά την πανδημία, αλλά μέχρι να καταργηθεί αυτός ο άστοχος φόρος, θα χάσουμε την ευκαιρία».

Μέλη της Βουλής των Λόρδων προειδοποίησαν επίσης τον περασμένο μήνα ότι οι διεθνείς τουρίστες ξοδεύουν περισσότερα στην Ευρώπη από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι αμερικανοί τουρίστες που ταξιδεύουν στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία ξοδεύουν τριπλάσια από ό,τι έκαναν το 2019… Οι λιανοπωλητές μας δυσκολεύονται πραγματικά και χρειάζονται και αξίζουν ίσους όρους ανταγωνισμού», δήλωσε τότε η βαρόνη Ελίζαμπεθ Ντούσι.