Το κρατικό δάνειο εξοικονομεί 1.800 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία χάλυβα και εξασφαλίζει πρόσθετες πληρωμές για τους φορολογούμενους

Το κρατικό δάνειο εξοικονομεί 1.800 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία χάλυβα και εξασφαλίζει πρόσθετες πληρωμές για τους φορολογούμενους

June 26, 2023 0 By admin

Ένα κυβερνητικό δάνειο προς την Celsa Steel με έδρα το Κάρντιφ, το οποίο υποστήριξε 1.800 θέσεις εργασίας, έχει πλέον αποπληρωθεί πλήρως και αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόσθετη πληρωμή για τους φορολογούμενους, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Επιχειρήσεων και Εμπορίου Kemi Badenoch.

Το 2020 η κυβέρνηση παρείχε στην Celsa Steel ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης 30 εκατομμυρίων λιρών για να τους βοηθήσει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid. Αυτό εξοικονόμησε περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας και δημιούργησε άλλες 300 από τότε που δόθηκε το δάνειο.

Αυτό το δάνειο έχει πλέον αποπληρωθεί πλήρως και η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει πρόσθετες πληρωμές προς το δημόσιο λόγω των ισχυρών οικονομικών επιδόσεων μετά το δάνειο.

Αυτές οι πληρωμές είναι σύμφωνες με τους όρους που εξασφάλισε η κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων προστατεύονταν όταν χορήγησε το έκτακτο δάνειο στη Celsa Steel.

Ο υπουργός Επιχειρήσεων και Εμπορίου Kemi Badenoch δήλωσε: «Η ταχεία δράση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου το 2020 όχι μόνο εξασφάλισε 1.800 θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, αλλά έχει δώσει τώρα στους φορολογούμενους μια ευπρόσδεκτη ώθηση».

Αυτή η κυβέρνηση υποστηρίζει τη ζωτική μας βιομηχανία χάλυβα και το κάνουμε με μια υγιή προσέγγιση που θα διασφαλίσει το μέλλον μιας βιομηχανίας που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουαλίας Ντέιβιντ Τ.Κ. Ντέιβις δήλωσε: Περισσότερες από χίλιες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης στη Celsa προστατεύτηκαν από την ταχεία δράση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της εταιρείας για να εξασφαλίσουν μια συμφωνία εν μέσω της πανδημίας του Covid.

Έχουμε μια μακρά και περήφανη ιστορία της χαλυβουργίας στην Ουαλία και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την επιτυχία αυτής της σημαντικής βιομηχανίας.

Ο Carles Rovira, Διευθύνων Σύμβουλος της Celsa UK δήλωσε: «Ήμασταν εξαιρετικά ευγνώμονες για το κρατικό δάνειο στο απόγειο της πανδημίας το 2020 σε αναγνώριση της στρατηγικής σημασίας της Celsa UK και της προσφοράς μεγάλων, εμβληματικών κατασκευαστικών έργων».

Είμαστε επίσης πολύ περήφανοι που τηρήσαμε πλήρως όλους τους όρους του δανείου και ολοκληρώσαμε την αποπληρωμή. Προσβλέπουμε στη διασφάλιση βιώσιμης δόμησης στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα και της συμβολής μας στην κυκλική οικονομία.

Στο δάνειό της για το 2020 στη Celsa Steel, η κυβέρνηση περιέλαβε μια σειρά από νομικά δεσμευτικές προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων δεσμεύσεων για την προστασία της εργασίας, την κλιματική αλλαγή και τους καθαρούς μηδενικούς στόχους, για να διασφαλίσει ότι το δάνειο δεν ωφελεί μόνο το εργατικό δυναμικό της εταιρείας, αλλά και την κοινοτική χώρα ως ολόκληρος.

Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει εκτεταμένα μέτρα για να παράσχει περισσότερη υποστήριξη στη βιομηχανία χάλυβα του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του British Industry Supercharger που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023. Αυτό θα φέρει το ενεργειακό κόστος για τις βιομηχανίες έντασης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των χαλυβουργικών εταιρειών όπως η Celsa, στο επίπεδο των μεγάλων οικονομιών του κόσμου.

Οι βιομηχανικοί τομείς, συμπεριλαμβανομένης της χαλυβουργίας, μπόρεσαν επίσης να υποβάλουν αίτηση για πολλά κρατικά ταμεία ανταγωνισμού για να τους βοηθήσουν να γίνουν πιο οικολογικοί και να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα. Η κυβέρνηση έχει επίσης επικαιροποιήσει την πολιτική προμήθειας χάλυβα για να εξισώσει τους όρους ανταγωνισμού για τις βρετανικές χαλυβουργίες.

Η κυβέρνηση έχει επίσης θέσει σε εφαρμογή ένα ισχυρό πλαίσιο εμπορικής άμυνας για την προστασία της εγχώριας βιομηχανίας και την άρση των περιορισμών πρόσβασης στην αγορά στις συναλλαγές χάλυβα με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.