Το πρόγραμμα δανείων εκκίνησης της εμπορικής τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει τους εταίρους υποστήριξης της Virgin Startup και της BizBritain

Το πρόγραμμα δανείων εκκίνησης της εμπορικής τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει τους εταίρους υποστήριξης της Virgin Startup και της BizBritain

June 21, 2023 0 By admin

Το Start Up Loans, μέρος της British Business Bank, ανακοινώνει σήμερα τη Virgin StartUp και την BizBritain ως Εθνικούς Εταίρους Υποστήριξης Επιχειρήσεων (BSPs).

Οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν με το πρόγραμμα Start Up Loans για να παρέχουν χρηματοδότηση και υποστήριξη σε μικρές επιχειρήσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τα επόμενα δύο χρόνια.

Το πρόγραμμα δανείων εκκίνησης, μέσω των εταίρων του, παρέχει χρηματοδότηση για μικρές επιχειρήσεις με σταθερό επιτόκιο 6% και καθοδήγηση για τους αποδέκτες. Από την έναρξή του, το πρόγραμμα έχει παράσχει περισσότερα από 100.000 δάνεια σε επιχειρήσεις αξίας άνω των 980 εκατομμυρίων λιρών και οι συνεργάτες παράδοσης (τώρα μετονομασμένοι σε Business Support Partners) ήταν πάντα κρίσιμοι για την επιτυχία του.

Ο αντίκτυπος των δανείων εκκίνησης ήταν ιδιαίτερα εμφανής μεταξύ των ατόμων που μπορεί να δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από παραδοσιακούς δανειστές, κάτι που ήταν πάντα προτεραιότητα για το πρόγραμμα. Τα νέα BSP μοιράζονται τον στόχο της παροχής υποστήριξης προσαρμοσμένης σε όλους τους πληθυσμούς της κοινωνίας και θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Richard Bearman, Διευθύνων Σύμβουλος του Start Up Loans, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω αυτούς τους δύο διορισμένους BSPs που θα συμβάλουν στην υλοποίηση του στόχου μας να παρέχουμε σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη που χρειάζονται χρηματοδότηση και υποστήριξη».

«Και οι δύο εταιρείες μοιράζονται το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα για την υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας καθώς οι επιχειρηματίες συνεχίζουν να αγωνίζονται με ένα δύσκολο οικονομικό τοπίο. Όλοι έχουν ένα φανταστικό ιστορικό. Στην περίπτωση της Virgin StartUp, γνωρίζουμε ότι η ομάδα έκανε πρόσφατα τον 5.000ο δανεισμό της».

Ο Matt Gubba, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της BizBritain δήλωσε: «Στην BizBritain έχουμε πάθος να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των βρετανικών μικρών επιχειρήσεων. Η συνεργασία μας με τη British Business Bank ενσαρκώνει αυτό το πάθος, προσφέροντας δάνεια εκκίνησης που μπορούν να καταλύσουν την οικονομική ανάπτυξη και την καινοτομία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Υποστηρίζοντας αυτές τις εταιρείες, επενδύουμε στο μέλλον της χώρας μας, ενισχύοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ενισχύοντας την οικονομική ανθεκτικότητα».
Ο Andy Fishburn, Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin StartUp, σχολιάζει: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο εμπνευσμένο από το να ακούς τις ιδέες νέων ιδρυτών επιχειρήσεων που θέλουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Τα τελευταία 10 χρόνια, είχαμε τη χαρά να υποστηρίξουμε 5.000 ιδρυτές με ένα δάνειο εκκίνησης και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να γιορτάσουμε αυτό το ορόσημο από το να ανακοινώσουμε ότι χρηματοδοτούμε πολλές χιλιάδες ακόμη στην τα επόμενα χρόνια γίνονται χρόνια.

«Το δάνειο εκκίνησης δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς άλλους επίδοξους ιδρυτές να ιδρύσουν μια εταιρεία. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος του ταξιδιού τους και ανυπομονούμε να γνωρίσουμε και να υποστηρίξουμε την επόμενη γενιά επιχειρηματιών».