Το MusicMagpie ξεπερνά τη δυστυχία μετά την απεργία με αυξημένα κέρδη

Το MusicMagpie ξεπερνά τη δυστυχία μετά την απεργία με αυξημένα κέρδη

June 20, 2023 0 By admin

Το MusicMagpie ανέφερε μια ανάκαμψη στα κέρδη μετά από μια ανάκαμψη μετά τον Φεβρουάριο που βοήθησε τον λιανοπωλητή τεχνολογίας να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο των ταχυδρομικών απεργιών και την αδύναμη καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Τα υποκείμενα κέρδη αυξήθηκαν 42 τοις εκατό στα 2 εκατ. £ το δεύτερο τρίμηνο, με την εταιρεία που εδρεύει στο Stockport να παρουσιάζει αύξηση 7,7% στα κέρδη προ φόρων κατά τη διάρκεια της περιόδου, επηρεασμένη από τις δυσκολίες τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, η MusicMagpie – ένας διαδικτυακός πωλητής λιανικής που ειδικεύεται στην τεχνολογία καταναλωτών και τα μέσα δίσκων – ανέφερε πτώση στις πωλήσεις τόσο στα κύρια τμήματα δίσκων όσο και στα τμήματα τεχνολογίας καταναλωτών κατά £4,8 και 4,5 εκατομμύρια £ αντίστοιχα, καθώς η εταιρεία «είχε επικεντρωθεί στον έλεγχο του κόστους και στην αύξηση μεικτά περιθώρια» αντί να αυξηθούν τα έσοδα».

Ο Steve Oliver, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της MusicMagpie δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοσή μας σε ένα εποχικά πιο ήσυχο μισό του έτους για το musicMagpie. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπουμε ότι η βελτίωση των κερδών μας οφείλεται στο υψηλότερο περιθώριο κέρδους».

«Αυτό επιτεύχθηκε τόσο με την εστίαση σε πωλήσεις υψηλότερου περιθωρίου κέρδους μέσω του δικού μας διαδικτυακού καταστήματος musicMagpie όσο και με τη συνέχιση της δυναμικής ανάπτυξης της προσφοράς μας για ενοικίαση. Ενώ έχουμε πλήρη επίγνωση του απαιτητικού καταναλωτικού περιβάλλοντος αυτή τη στιγμή, η δυναμική στην επιχείρησή μας καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους σημαίνει ότι είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες μας για ολόκληρο το έτος».

Αυτό ακολουθεί ένα δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς για τον λιανοπωλητή μεταχειρισμένου εξοπλισμού, ο οποίος είπε ότι οι απεργίες του Μαρτίου στο Post Office Royal Mail είχαν πλήξει τις προοπτικές του για το 2023, αν και σήμαινε ότι οι απώλειες ήταν μικρότερες.

Η διαμάχη μεταξύ του Communication Workers Union (CWU) και της Royal Mail οδήγησε στις μεγαλύτερες εταιρικές απεργίες νωρίτερα φέτος, με περισσότερες απεργίες να αναμένονται.

Η χαμηλή καταναλωτική εμπιστοσύνη λόγω της συνεχιζόμενης μακροοικονομικής αβεβαιότητας και του πληθωρισμού επηρέασε επίσης τις προοπτικές της εταιρείας για ολόκληρο το έτος τον Μάρτιο, αλλά η συνεχιζόμενη ζήτηση για το τμήμα τεχνολογίας καταναλωτών προκάλεσε τον αριθμό των πελατών σε αυτό το τμήμα να αυξηθεί σε 39.000 από 24.000 τον Μάιο του 2022.