Τροφοδοσία μετα-σχεδίων νήματος μετά από παράπονα των χρηστών

Τροφοδοσία μετα-σχεδίων νήματος μετά από παράπονα των χρηστών

July 12, 2023 0 By admin

Το Threads θα προσθέσει μια εναλλακτική αρχική ροή αναρτήσεων στη νέα εφαρμογή κοινωνικών μέσων, ως μέρος μιας σειράς ενημερώσεων μετά από παράπονα χρηστών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Instagram Adam Mosseri δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται σε μια ροή νημάτων που θα εμφανίζει τις αναρτήσεις με χρονολογική σειρά.

Οι χρήστες θέλουν να βλέπουν αναρτήσεις από λογαριασμούς που ακολουθούν και να μην επιλέγονται από τον αλγόριθμο των νημάτων.

Ο κ. Mosseri είπε ότι η νέα ροή ήταν “στη λίστα” των αλλαγών στα νήματα.

Η Meta, η οποία κατέχει τα Threads, το Instagram και το Facebook, κυκλοφόρησε την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα και περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες εγγράφηκαν για να τη χρησιμοποιήσουν.

Ο κ. Mosseri είπε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, έδωσε μια εναλλακτική ροή “μπράβο” αφού ορισμένοι χρήστες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους που δεν τους προσφέρεται ροή με δημοσιεύσεις από άτομα που ακολούθησαν, με τη σειρά με την οποία δημοσιεύτηκαν.

Σύμφωνα με τον κ. Mosseri, άλλα χαρακτηριστικά που βρίσκονται «στη λίστα» περιλαμβάνουν:

  • ένας τρόπος επεξεργασίας αναρτήσεων
  • Μετάφραση σε διάφορες γλώσσες
  • Αυτό διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών λογαριασμών νημάτων

Αν και είναι δυνατή η προβολή των νημάτων στον Ιστό μέσω του Threads.net, δεν υπάρχει διεπαφή επιφάνειας εργασίας – η ανάρτηση μπορεί να γίνει μόνο μέσω της εφαρμογής – και αυτό είναι κάτι στο οποίο η εταιρεία «δούλευε» επίσης, σύμφωνα με τον Mosseri.

Δεν υπάρχει επίσης λειτουργία αναζήτησης. Όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία της εφαρμογής, είπε ότι θα προσθέσει μια «πιο ισχυρή λειτουργία αναζήτησης» καθώς και βελτιώσεις στη προτεινόμενη επιλογή αναρτήσεων.

Εν τω μεταξύ, ο μόνος τρόπος για να διαγράψετε εντελώς ένα προφίλ Threads είναι να διαγράψετε τον συσχετισμένο λογαριασμό Instagram, κάτι που πολλοί χρήστες θα ήταν απρόθυμοι να κάνουν – ένα άλλο πρόβλημα που η εταιρεία ελπίζει να διορθώσει.

Όταν κυκλοφόρησε το Threads, η Meta ανακοίνωσε ότι ήθελε να επιτρέψει την επικοινωνία με άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Mastodon μέσω του λεγόμενου Fediverse.

Όμως, αν και αυτή η πρόταση έγινε δεκτή από ορισμένους, συνάντησε αντίσταση.

Η ιδέα του Fediversum είναι ότι είναι σαν ένα email. Για παράδειγμα, κάποιος που χρησιμοποιεί το Gmail μπορεί να ανταλλάξει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κάποιον που χρησιμοποιεί το Hotmail και το Fediversum θα μπορούσε να περιγραφεί ως αυτή η ιδέα που εφαρμόζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποια στιγμή στο μέλλον, η Meta θέλει οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους Threads για να αλληλεπιδρούν με άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν ActivityPub – ένα πρωτόκολλο με τον απαραίτητο κώδικα προγραμματισμού – όπως το Mastodon, το WordPress ή το εναλλακτικό Lemmy του Reddit.

Ωστόσο, ορισμένοι ανησυχούν ότι τα νήματα θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ιδέα αυτού του συστήματος, λόγω μιας πρακτικής που έχουν χρησιμοποιήσει ιστορικά οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας – «αγκαλιάζοντας, επεκτείνοντας και εξαλείφοντας» κάθε φορά που μια εταιρεία πλούσια σε πόρους επεκτείνει τις δυνατότητες μιας νέα τεχνολογία προσεγγίζει δραστικά τα νέα πρότυπα και δεν αφήνει στους ανθρώπους άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mastodon, Eugen Rochko, απέρριψε αυτούς τους φόβους, λέγοντας ότι η ένταξη του Meta στο Threads ήταν «μια επιβεβαίωση του κινήματος προς τα αποκεντρωμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και «μια ξεκάθαρη νίκη για τον σκοπό μας».

Ωστόσο, η ανησυχία μεταξύ των χρηστών έχει αυξηθεί καθώς περισσότερες από εκατό κοινότητες Mastodon έχουν ενταχθεί σε αυτό που είναι γνωστό ως “Fedipact” – μια συμφωνία που σε καμία περίπτωση δεν αρνείται την πρόσβαση της Meta στην κοινότητά τους. Ακόμη και όταν τα νήματα αρχίσουν να υποστηρίζουν το ActivityPub, οι χρήστες δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα στο Fediverse.

Μια άλλη δυνατότητα που θα εμφανιστεί τελικά σε νήματα μπορεί επίσης να λάβει μικτές κριτικές. Δεν υπάρχει –προς το παρόν– καμία διαφήμιση στην πλατφόρμα