10.000 £ για μια startup που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για τη μετακίνηση κυττάρων

10.000 £ για μια startup που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για τη μετακίνηση κυττάρων

June 22, 2023 0 By admin

Μια startup που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να μετακινεί κύτταρα σε τρυβλία Petri κέρδισε 10.000 £ και ένα χρόνο συνδρομή στην τεχνολογική θερμοκοιτίδα SETsquared Bristol.

Η startup του Dr. Λουκ Κοξ παρορμητικές ονομασίες κάνει την ανάπτυξη κυττάρων στο εργαστήριο φθηνότερη, ταχύτερη και πιο αξιόπιστη αυτοματοποιώντας διαδικασίες που εξακολουθούν να γίνονται με το χέρι σε όλα εκτός από τα μεγαλύτερα εργαστήρια.

Η πατενταρισμένη τεχνολογία της Impulsonics «ανακινεί απαλά τα κύτταρα» χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα και «μειώνει το κόστος κατά μια τάξη μεγέθους» χωρίς να καταστρέφει το αποστειρωμένο περίβλημα των κυττάρων, σύμφωνα με τον Δρ. πηδαλιούχος λέμβου

Οι κυτταρικές καλλιέργειες αναπτύσσονται σε τρυβλία Petri και πλάκες συντριβάνι πρέπει να μετακινείται κάθε τρεις ημέρες – Dr. Ο Cox λέει ότι η τεχνολογία του θα μπορούσε να μειώσει το κόστος εξοπλισμού για την αυτοματοποίηση αυτής της διαδικασίας κατά 90%.

Χθες το βράδυ κέρδισε το κορυφαίο βραβείο στον Διαγωνισμό New Enterprise Competition (NEC) του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, ο οποίος απονέμει 50.000 £ σε υποτροφίες και βραβεία κάθε χρόνο σε επιχειρηματίες φοιτητές, προσωπικό και αποφοίτους.

Άλλοι νικητές περιελάμβαναν μια εφαρμογή που βοηθά τις αθλητικές ομάδες να οργανωθούν και μια startup που αντιμετωπίζει τον παιδικό αναλφαβητισμό με ένα καλλιτεχνικά εκπληκτικό παιχνίδι υπολογιστή και επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Δρ Ο Cox, Διευθύνων Σύμβουλος της Impulsonics δήλωσε: «Με τόσες πολλές καταπληκτικές εταιρείες που παρευρίσκονται στο NEC, είναι φανταστικό να έχεις κερδίσει το μεγάλο βραβείο. Είναι επίσης μια αληθινή υποστήριξη όλων όσων κάνουμε στην Impulsonics.

«Μιλήσαμε με περισσότερα από 150 άτομα στον κλάδο της βιοτεχνολογίας για να μάθουμε τι ακριβώς χρειάζονται και έχουμε ήδη λάβει αρκετές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την τεχνολογία μας.

“Για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη του πρώτου μας προϊόντος, αυτή τη στιγμή συγκεντρώνουμε κεφάλαια στον πρώτο γύρο χρηματοδότησής μας – επομένως επικοινωνήστε μαζί μας εάν θέλετε να εμπλακείτε.”

Μακροπρόθεσμα, η τεχνολογία της Impulsonics θα σχηματίσει συστάδες κυττάρων που μιμούνται ανθρώπινα όργανα, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους των προκλινικών δοκιμών φαρμάκων.

Δρ Ο Cox εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ ως προπτυχιακός το 2013 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το διδακτορικό του υπό την επίβλεψη του καθηγητή Bruce Drinkwater και του καθηγητή Anthony Croxford, οι οποίοι και οι δύο έχουν δημιουργήσει επιτυχημένα spinouts (εταιρείες που βασίζονται σε πανεπιστημιακή έρευνα).

Και οι δύο είναι καθηγητές στο Εργαστήριο Υπερήχων και Μη Καταστροφικών Ελέγχων του Πανεπιστημίου, όπου ο Δρ. Ο Cox προώθησε την έρευνά του στα ηχητικά κύματα. Έχετε επίσης συνεργαστεί στενά Ο Όμιλος Άρμστρονγκ στην Ιατρική Σχολή του Μπρίστολ.

Ο καθηγητής Michele Barbour, Pro-Vice-Chancellor for Enterprise and Innovation του πανεπιστημίου, ο οποίος ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του NEC, δήλωσε: «Το να δούμε τις δημιουργικές και πραγματικά καινοτόμες ιδέες που έφερε η πανεπιστημιακή μας κοινότητα στο NEC είναι ένα πραγματικό αποκορύφωμα του το έτος.”

«Είναι πάντα απίστευτα δύσκολο να διαλέξουμε τους νικητές, αλλά η τεχνολογία που βασίζεται στην έρευνα του Luke μας εξέπληξε πραγματικά. Έχοντας αφιερώσει το χρόνο μου στην έρευνα της κυτταρικής βιολογίας, γνωρίζω καλά τα εμπόδια και τα προβλήματα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει η τεχνολογία Impulsonics.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η κυτταρική βιολογία θα είναι πολύ, πολύ πιο αυτοματοποιημένη στο μέλλον – και θα ήθελα πολύ να δω μια αιχμή του δόρατος από το Μπρίστολ σε αυτήν την εργαστηριακή επανάσταση. ”

Η Impulsonics έλαβε 10.000 £ συν δωρεάν νομική υποστήριξη από VWV, SETsquared την εσωτερική νομική ομάδα του Bristol. Η φετινή ιδιότητα μέλους στο SETsquared Μπρίστολ περιλαμβάνει εξατομικευμένη επιχειρηματική υποστήριξη, καθοδήγηση και εκπαίδευση, ένα δίκτυο συμβούλων, συμβούλων και επενδυτών και μια κοινότητα εμπνευσμένων νεοφυών επιχειρήσεων.

Η Kimberley Brook, Διευθύντρια στο SETsquared Bristol είπε: «Είμαστε πάντα εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα των φοιτητικών εταιρειών που προέρχονται από αυτόν τον διαγωνισμό και φέτος δεν ήταν διαφορετική. Όλοι οι φιναλίστ είχαν μια μοναδική πρόταση και θα λάβουν κάποιο επίπεδο υποστήριξης από την κριτική επιτροπή.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε τόσο στην Impulsonics όσο και στη Remap μια θέση στο πρόγραμμα επώασης για να ανεβάσουν τις επιχειρήσεις τους στο επόμενο επίπεδο.”

Άλλοι νικητές της βραδιάς ήταν:

θαύμα περιστρεφόμενο – 5.000 £

Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει παραδοσιακά επιτραπέζια παιχνίδια με ψηφιακές τεχνικές για την ενθάρρυνση της ανάγνωσης σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Βυθίζοντας τα παιδιά σε έναν πλούσιο κόσμο φαντασίας, διεγείρει τη φαντασία και τον ενθουσιασμό τους για τη λογοτεχνία και καλλιεργεί την αγάπη για το διάβασμα.

Ιδρυτής: Gareth Osborne, PhD στο Θέατρο και την Παράσταση

αρμάγο – 2.500 £

Μια πλατφόρμα για τη διαχείριση συλλογικών αθλητικών συλλόγων, συμπεριλαμβανομένων των μελών, του προγραμματισμού και της επικοινωνίας. Απλοποιεί τα διοικητικά καθήκοντα και εξουσιοδοτεί τους ηγέτες των συλλόγων να δημιουργήσουν ακμάζουσες και ζωντανές αθλητικές κοινότητες στην πανεπιστημιούπολη.

Ιδρυτής: Mark Bushby, MSci in Geography with Innovation

  • Το Armago κέρδισε 2.000 £ στο βραβείο People’s Choice του New Enterprise Competition, το οποίο αποφασίζεται με ψηφοφορία του κοινού.

Αύξηση – 2.500 £

Μια εφαρμογή που υποστηρίζει διεθνείς φοιτητές που σχεδιάζουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό ως μέντορες. Το Elevate συνδυάζει μαθητές με έμπειρους μέντορες και προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση, πόρους και συμβουλές για μια ομαλή μετάβαση και επιτυχημένο ακαδημαϊκό ταξίδι σε μια ξένη χώρα.

Ιδρυτές: Anuradha Kamble, MSc in Aerospace Engineering, και Pravin Kamble, PhD in Aerospace Engineering

Επανασχεδιασμός πνευματικής ικανότητας – 6μηνη συνδρομή στο SETsquared Bristol

Μια πλατφόρμα για την προώθηση της ψυχικής ευεξίας και της σωματικής υγείας. Μέσω εκπαιδευτικού υλικού, διαδραστικών εργαστηρίων και εξατομικευμένης υποστήριξης, δίνει τη δυνατότητα στα άτομα να δίνουν προληπτικά προτεραιότητα στην ψυχική ευημερία, προάγοντας έτσι την ανθεκτικότητα και τη συνολική ευημερία.

Ιδρυτές: Maya Raichoora, MSci στη Γεωγραφία με πτυχίο στην Καινοτομία, και Ben Wainwright, MEng στην Επιστήμη Υπολογιστών με πτυχίο στην Καινοτομία

Ο διαγωνισμός New Enterprise διεξάγεται από την ομάδα Basecamp Enterprise του University of Bristol Careers Service.