3 τακτικές για τη δημιουργία ισχυρών επιχειρηματικών σχέσεων

3 τακτικές για τη δημιουργία ισχυρών επιχειρηματικών σχέσεων

July 8, 2023 0 By admin

Η διαδρομή προς την καρδιά ενός πελάτη μπορεί εύκολα να συγχέεται με τη διαδρομή προς το πορτοφόλι του. Η πλοήγηση στο πολιτικό ναρκοπέδιο του σημερινού εταιρικού κόσμου μπορεί να είναι πρόκληση για την οικοδόμηση υγιών σχέσεων με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε.

Έχετε κάνει αρκετά για να τους ευχαριστήσετε; κάνεις πάρα πολλά Το email σας τα βρήκε πραγματικά καλά;

Η αλήθεια είναι ότι οι εργασιακές σχέσεις που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου βασίζονται σε αυτό που κάνουμε καθημερινά: να κάνουμε πραγματικές, ανθρώπινες σχέσεις με —το μαντέψατε— πραγματικούς ανθρώπους.

Έτσι, αν σας αρέσει να εργάζεστε προς κοινούς στόχους και να μην προσπαθείτε να ξεπεράσετε ο ένας τον άλλον, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Αυτές είναι οι τρεις κορυφαίες συστάσεις μας για στρατηγικές αναζήτησης που βοηθούν στη δημιουργία παραγωγικών σχέσεων εργασίας.

1. Διοργανώστε μια υπέροχη μεσημεριανή συνάντηση

Είτε συναντάτε νέους πελάτες, συναδέλφους ή τη διάσημη σουίτα C, η φιλοξενία μιας χαλαρής μεσημεριανής συνάντησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σπάσετε τον πάγο σε ένα εταιρικό περιβάλλον.

Πέρα από τα όρια μιας αίθουσας συσκέψεων ή μιας κλήσης Zoom, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να συζητήσετε ανοιχτά νέες καμπάνιες, ευκαιρίες συνεργασίας ή ανοδικές πωλήσεις. Μπορεί να φαίνεται άτυπο, αλλά Σε ένα επαγγελματικό δείπνο, τίποτα δεν βγαίνει από το τραπέζι – εκτός από τα πιάτα που περιέχουν πολύ σκόρδο.

Στην πραγματικότητα, το φαγητό που τρώτε είναι σημαντικό. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε κάτι που να τεκμηριώνει τη δήλωσή σας χωρίς να διαταράσσεται η ροή των παραγωγικών συζητήσεων. Αν φιλοξενείτε το φαγητό Ευαγγελιστές ζυμαρικών συνιστούμε «να δώσετε προτεραιότητα σε φαγητά που τρώγονται εύκολα και να ελαχιστοποιήσετε την ανάγκη για σκεύη ή ακατάστατα φαγητά». Τα απλά απολαυστικά του πλήθους, όπως σάντουιτς, περιτυλίγματα, ζυμαρικά ή σαλάτες λειτουργούν καλύτερα επειδή «επιτρέπουν στους καλεσμένους σας να επικεντρωθούν στη συζήτηση χωρίς να ανησυχούν για το χυμένο φαγητό ή την περίπλοκη εθιμοτυπία φαγητού».

Θυμηθείτε ότι οι πιο υγιείς εργασιακές σχέσεις βασίζονται στο να είστε ευγενικοί και συνεργατικοί και να μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε με μια φανταχτερή παρουσίαση. Εννέα στις δέκα φορές, είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε τις πιατέλες με αστακό και το χαβιάρι για άλλη μια μέρα.

2. Κοινή χρήση μαρτυριών πελατών

Αν είστε ακόμα στη φάση της γνωριμίας με τους πελάτες σας, η κοινωνική απόδειξη είναι το παν. Αυτό οφείλεται σε μια απλή αλήθεια: στους ανθρώπους αρέσουν πράγματα που αρέσουν σε άλλους.

Σύμφωνα με το The Decision Lab, αυτό είναι γνωστό ως το φαινόμενο οπαδούκαι αναφέρεται στη «συνήθεια μας να υιοθετούμε ορισμένες συμπεριφορές ή πεποιθήσεις επειδή πολλοί άλλοι άνθρωποι κάνουν το ίδιο». Έτσι, όταν οι πελάτες σας δουν πόσο δημοφιλείς είστε στις άλλες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεστε, θα αισθάνονται σίγουροι ότι θα κάνετε καλά πράγματα και για αυτούς.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για πελάτες που λειτουργούν στην ίδια θέση. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε με μια ομάδα στον χώρο του fintech, η παρουσίαση σχετικών μαρτυριών από άλλους λογαριασμούς σας fintech θα ενισχύσει την αξιοπιστία σας.

Για το σκοπό αυτό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές πλατφόρμες για να δημοσιοποιήσετε την καλή σας δουλειά. Όχι μόνο μπορείτε να μιλήσετε απευθείας με τους πελάτες σας, αλλά μπορείτε επίσης να μιλήσετε με ειδικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Ripl Συνιστούμε τη συλλογή κριτικών μέσω των παρακάτω καναλιών:

  • ουρλιάζω
  • Ταξιδιωτικός Σύμβουλος
  • Η λίστα της Angie
  • Trustpilot
  • Google My Business
  • Facebook

Στη συνέχεια, μόλις έχετε τις μαρτυρίες σας, μοιραστείτε τα καλύτερα από τα καλύτερα σε πλατφόρμες όπως το Instagram, το LinkedIn και το Twitter για να κρατήσετε τους πελάτες σας ενήμερους. Με αυτόν τον τρόπο, ξεκινάς σωστά με τους ανθρώπους που μια μέρα θα σου γράψουν τις ίδιες κριτικές.

3. Στείλτε προσεγμένα δώρα

Έχουμε μιλήσει πολύ για τη σημασία της οικοδόμησης γνήσιων σχέσεων με τους πελάτες σας, αντί να τους συντρίβετε με περιττά έξοδα. Επομένως, μπορεί να φαίνεται αντιφατικό να τους προτείνετε να τους στείλετε ένα δώρο ταχυδρομικώς. Ωστόσο, ένα καλά μελετημένο δώρο μπορεί να σας βοηθήσει να δείξετε την εκτίμηση και τη δέσμευσή σας χωρίς να φανείτε επιφανειακά γενναιόδωρος.

Το να κάνετε ένα καλό εταιρικό δώρο απαιτεί λίγη έρευνα αγοράς – αλλά είμαστε σίγουροι ότι το έχετε συνηθίσει. Εάν στέλνετε κάτι για μια ολόκληρη ομάδα, ψάξτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για στοιχεία σχετικά με κοινά ενδιαφέροντα ή στοιχεία της εταιρικής τους κουλτούρας που μπορείτε να ενσωματώσετε στο δώρο σας. Για παράδειγμα το Πιστοποιημένο B-corp Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον μπορεί να εκτιμήσουν βιώσιμα είδη γραφείου, διακοσμητικά ή συνδρομές σε φιλικές προς το περιβάλλον συνδρομητικές υπηρεσίες. Η Suitcase Mag συγκέντρωσε μερικές από τις κορυφαίες επιλογές τους Εδώ.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να επιλέξετε κάτι που ενισχύει τη συσχέτιση της μάρκας σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια θετική αντίληψη για την επωνυμία σας και να υπενθυμίσετε στους πελάτες τι σας ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές σας. Για παράδειγμα, μια καινοτόμος εταιρεία τεχνολογίας θα μπορούσε να στείλει μια χρήσιμη συσκευή που κατασκευάζει για να βοηθήσει με τις εργασίες γραφείου. Ένα δώρο αυτού του είδους θα ήταν χρήσιμο, αλλά και θα τονίσει τη μοναδικότητα των προϊόντων τους – για παράδειγμα, ένα έξυπνο σημειωματάριο ή ένα μηχάνημα γυμναστικής κάτω από το γραφείο.

Με την πάροδο του χρόνου, οι πελάτες σας θα αρχίσουν να σας βλέπουν ως αναπόσπαστο μέρος της ομάδας τους—και όχι ως ξεχωριστή οντότητα που θα μπορούσαν ποτέ να χάσουν. Η επιτυχημένη προώθηση ενισχύει την επιχείρησή σας, διευκολύνει τη συνεργασία και χτίζει πραγματικές σχέσεις από τις οποίες όλοι μπορούν να επωφεληθούν. Ποιος λέει ότι το να είσαι «επιχειρηματικός» πρέπει να είναι ένα άλεσμα;