4 τρόποι για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας σε ύφεση

4 τρόποι για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας σε ύφεση

July 7, 2023 0 By admin

Είναι πιθανό ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να πέσει σε ελεύθερη πτώση. Ο πληθωρισμός παραμένει επίμονα υψηλός και η ανάπτυξη παραμένει αργά χαμηλή.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τέσσερις τρόπους αντιμετώπισης της τάσης μόχλευσης Ηγεσία σκέψης PR να αγοράσει έναν ανταγωνιστή.

Αυτές οι τέσσερις συμβουλές θα σας εξασφαλίσουν ότι θα συνεχίσετε να αναπτύσσεστε σε μια χαμηλή αγορά, ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι δυσκολεύονται.

1. Επεκταθείτε σε νέες αγορές

Όταν πλησιάζει μια ύφεση, είναι εύκολο να κλείσετε τις καταπακτές και να υποχωρήσετε σε αυτό που γνωρίζετε καλύτερα. Εστιάζετε στην κύρια αγορά σας και προσπαθείτε να πουλήσετε περισσότερες υπηρεσίες ή προϊόντα στους υπάρχοντες πελάτες σας.

Μπορεί να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία εάν κάνετε ένα βήμα πίσω και εξετάσετε τι θα μπορούσαν να επωφεληθούν άλλοι δυνητικοί πελάτες από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και ξεκινήσετε μια εντελώς νέα καμπάνια για να προσεγγίσετε αυτούς τους νέους ανθρώπους.

Αυτές μπορεί να είναι διαφορετικές κατηγορίες πελατών, όπως διαφορετικά δημογραφικά στοιχεία, ή απλώς πελάτες σε διαφορετικούς κλάδους ή γεωγραφικές περιοχές.

Εάν όλα πάνε καλά, πιθανότατα παραβλέψατε αυτούς τους πελάτες επειδή ήσασταν ευχαριστημένοι με τον τρόπο που πήγαιναν οι πωλήσεις σας. Αλλά τώρα που δυσκολεύεστε, η εύρεση νέων πελατών-στόχων θα μπορούσε να ανοίξει μια νέα ροή εσόδων για εσάς.

2. Ψάξτε για απόκτηση

Μια ύφεση μπορεί πράγματι να φέρει νέες και απροσδόκητες ευκαιρίες. Εάν εισέλθετε στην ύφεση με καλύτερη οικονομική θέση από τους ανταγωνιστές σας, αυτοί οι ανταγωνιστές μπορεί να αποτύχουν ή να χρειαστεί να περιορίσουν δραστικά την επιχείρησή τους.

Αυτό θα μπορούσε να σας δώσει μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε έναν από τους ανταγωνιστές σας και τη βάση πελατών τους σε πολύ ελκυστική τιμή. Από τη μία πλευρά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι επικοινωνείτε απευθείας με τον ανταγωνιστή σας και ζητάτε τη συγχώνευση.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να είστε σε επιφυλακή για εταιρείες που δυσκολεύονται και κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν και τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε για ένα τραγούδι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε ενδεχομένως να διπλασιάσετε ή και να τριπλασιάσετε το μέγεθος της επιχείρησής σας μέσα σε μια νύχτα.

3. Γίνετε ηγέτης της σκέψης

Σε μια ύφεση, οι βιομηχανίες αναζητούν ηγετική θέση. Ειδικά στις δύσκολες στιγμές απαιτείται πραγματική ηγεσία. Οι ανταγωνιστές, οι πελάτες και οι συνομήλικοι αναζητούν εταιρείες που ηγούνται της συζήτησης σχετικά με το πώς να συναλλάσσονται, πώς να συμπεριφέρονται και το πιο σημαντικό, πώς να επιβιώνουν.

Στην πραγματικότητα, όταν οι καιροί είναι δύσκολοι στον κλάδο, υπάρχει συνήθως μια αύξηση στην ανάγνωση δημοσιεύσεων του κλάδου και στην αναζήτηση στο διαδίκτυο για ενημερωτικό περιεχόμενο. Αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν καθοδήγηση για το πώς να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν.

Επομένως, κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης, υπάρχει μια τέλεια ευκαιρία να αφοσιωθείτε στην ηγεσία της σκέψης και στη δημιουργία περιεχομένου για να διαφοροποιηθείτε και να θέσετε την επιχείρησή σας στο ραντάρ περισσότερων πιθανών πελατών.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το περιεχόμενο μόνοι σας ή, εάν αυτό είναι πολύ δύσκολο ή χρονοβόρο, μπορείτε να προσλάβετε τις υπηρεσίες ενός πρακτορείου δημοσίων σχέσεων με ηγέτες σκέψης. Αυτές οι εταιρείες θα μπορούν να ερευνήσουν τι αναζητούν οι πελάτες σας και να δημιουργήσουν περιεχόμενο για λογαριασμό σας για να ξεχωρίσουν σε μια αγορά με ηγετική θέση στο πλήθος.

4. Επενδύστε στη διαφήμιση

Τέλος, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να αυξήσετε την επένδυσή σας στη διαφήμιση.

Σε μια ύφεση, η διαφήμιση είναι συνήθως η πρώτη γραμμή προϋπολογισμού που πρέπει να περικοπεί: στην πραγματικότητα, οι εταιρείες συνήθως περιορίζουν πλήρως όλες τις δαπάνες διαφήμισης, μειώνοντας τις δαπάνες διαφήμισης στο μηδέν. Αυτό είναι κατανοητό. Είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Αλλά αν όλοι κάνουν παύση στις δαπάνες διαφήμισης, επίσης, θα μπορούσε να γίνει μια τεράστια ευκαιρία περισσότερο διαφημιζόμενο από το συνηθισμένο. Επιπλέον, συνήθως θα διαπιστώσετε ότι οι ιστότοποι, τα περιοδικά και οι εκδόσεις είναι πιο πρόθυμοι να προσφέρουν ανταγωνιστικές προσφορές εάν όλοι μειώσουν τις διαφημιστικές τους δαπάνες.

Όποια και αν επιλέξετε, ενώ μια ύφεση μπορεί να είναι μια δύσκολη και αγχωτική περίοδος για πολλές επιχειρήσεις, μπορεί επίσης να παρουσιάσει νέες και απροσδόκητες ευκαιρίες.

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει τέσσερις εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται παρά τις οικονομικές δυσκολίες.