Johann van Zyl, Διευθύνων Σύμβουλος, Cornerstone Healthcare

Johann van Zyl, Διευθύνων Σύμβουλος, Cornerstone Healthcare

July 12, 2023 0 By admin

Ο Johann van Zyl, Διευθύνων Σύμβουλος της Cornerstone Healthcare και ένας από τους “Power 50” στην υγεία και την κοινωνική περίθαλψη, μοιράζεται το ταξίδι του από την εξερεύνηση εξόρυξης στον τομέα της εξειδικευμένης φροντίδας και συζητά την έμπνευση, τις προκλήσεις και τις στρατηγικές πίσω από την εξαιρετική ανάπτυξη της εταιρείας.

Τι κάνετε στο Cornerstone;

Ως Διευθύνων Σύμβουλος, επιβλέπω τη στρατηγική κατεύθυνση του οργανισμού, επομένως ο ρόλος μου είναι να εξισορροπήσω τη βιώσιμη ανάπτυξη με την απίστευτη φροντίδα που παρέχουμε στους κατοίκους μας. Λειτουργούμε εξειδικευμένους οίκους φροντίδας για άτομα με προκλητικές συμπεριφορές που σχετίζονται με περίπλοκες νευροεκφυλιστικές ανάγκες και ανάγκες ψυχικής υγείας. Είναι ένας δύσκολος αλλά ικανοποιητικός τομέας για να εργαστείς.

Από την αρχή, προσδιορίσαμε αυτό το είδος εξειδικευμένης φροντίδας ως τομέα ανάπτυξης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 5.000 κλίνες στην Αγγλία και η ανάγκη εκτιμάται ότι είναι τριπλάσια. Νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης που είδαμε οφείλεται στην ικανότητά μας να προσελκύουμε και να διατηρούμε υψηλά καταρτισμένο προσωπικό σε μια εποχή που μεγάλο μέρος του τομέα της περίθαλψης έχει ακρωτηριαστεί από μια άνευ προηγουμένου κρίση προσλήψεων.

Ποια ήταν η έμπνευση για την εταιρεία σας;

Οι άνεμοι της αλλαγής πνέουν μέσα από την ταραγμένη Νότια Αφρική τη δεκαετία του 1980 και συμμετείχα στη μετάβαση από την άτυπη οικονομία στην κύρια οικονομία. Αυτές οι εμπειρίες διεύρυναν τις γνώσεις μου για διαφορετικούς κλάδους και μου έδωσαν μια βαθιά κατανόηση της επιχειρηματικής δυναμικής. Αλλά ήταν κατά τη διάρκεια του χρόνου μου με έναν πάροχο νευρολογικής φροντίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο που βρήκα την αληθινή μου κλήση. Η δουλειά που κάναμε για ευάλωτα άτομα με προοδευτικές νευρολογικές παθήσεις δεν έμοιαζε με οτιδήποτε είχα βιώσει πριν. Ήταν βαθιά εμπλουτιστικό και με ενέπνευσε να σκεφτώ να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση περιποίησης.

Ποιον θαυμάζεις;

Θα έπρεπε να είναι ο Γουόρεν Μπάφετ. Ο άνθρωπος είναι ηγέτης στον τομέα του για δεκαετίες, αλλά αυτό που αγαπώ σε αυτόν είναι ότι δεν ξεφεύγει ποτέ από το σχέδιό του. Παραμένει δυνατός και διατηρεί το ήθος και την ηθική του ακόμη και μπροστά στις αντιξοότητες. Αυτή η έμφαση στη μακροπρόθεσμη σκέψη και η αντίσταση στις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις της αγοράς είναι μια έξυπνη και πειθαρχημένη προσέγγιση.

Κοιτάζοντας πίσω, υπάρχει κάτι που θα κάνατε διαφορετικά;

Η ομορφιά του να κοιτάς πίσω! Υπάρχουν πάντα μαθήματα που πρέπει να ληφθούν και αποφάσεις που θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί διαφορετικά εκ των υστέρων. Αλλά ξέρετε τι λένε: κάθε εμπειρία μας διαμορφώνει και μας βοηθά να αναπτυχθούμε. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, τα λάθη που κάναμε – όλα συνέβαλαν στο ταξίδι μας και μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα. Επιλέγω λοιπόν να αγκαλιάσω αυτές τις εμπειρίες και να τις χρησιμοποιήσω ως οδηγό καθώς συνεχίζουμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στον τομέα της φροντίδας.

Είναι σημαντικό ότι μπορέσαμε να αλλάξουμε γρήγορα και αποτελεσματικά την κατεύθυνση των στρατηγικών μας όταν έπρεπε να τις αλλάξουμε. Εάν διαπιστώσετε ότι μια στρατηγική αποτυγχάνει, βεβαιωθείτε ότι αποτυγχάνει γρήγορα, αλλάξτε πορεία και προχωρήστε. Με το μετοχικό μας ταμείο Ignite Growth Investment, βρήκαμε επίσης ισχυρούς συνεργάτες που πάντα μας υποστήριζαν, γεγονός που διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων.

Επίσης, εύχομαι να είχα μπει στην υγειονομική περίθαλψη νωρίτερα, καθώς είναι ο πιο ανταποδοτικός τομέας στον οποίο έχω εργαστεί ποτέ.

Τι καθορίζει τον τρόπο επιχειρηματικής σας δραστηριότητας;

Το να κάνω πράγματα διαφορετικά είναι αυτό που καθορίζει τον τρόπο επιχειρηματικής μου δραστηριότητας. Προσπαθούμε για την αριστεία σε ό,τι κάνουμε, αλλά εκτιμούμε επίσης τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση. Δεν είμαστε απλώς ένας πάροχος φροντίδας. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που στηρίζει ο ένας τον άλλον και εργαζόμαστε μαζί για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φροντίδας για τους κατοίκους μας. Έχει να κάνει με το να πας πάνω και πέρα, όχι επειδή είναι αναμενόμενο, αλλά επειδή είναι το σωστό.

Τι συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που ξεκινά από την αρχή;

Η συμβουλή μου θα ήταν να ακολουθήσεις το πάθος σου και να πιστέψεις στον εαυτό σου. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και μην φοβάστε να σκεφτείτε έξω από το κουτί. Ο δρόμος προς την επιτυχία σπάνια είναι μια ευθεία γραμμή. Αποδεχτείτε λοιπόν όλες τις ανατροπές και να είστε ανοιχτοί στο να μαθαίνετε από κάθε εμπειρία. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με μια ισχυρή ομάδα που μοιράζεται το όραμα και τις αξίες σας. Το πιο σημαντικό, μην ξεχνάτε ποτέ τον λόγο που ξεκινήσατε εξαρχής. Αφήστε αυτό το πάθος να τροφοδοτήσει την ορμή σας και συνεχίστε.

Οπως και ακρωγωνιαίος λίθος Καθώς η πόλη συνεχίζει να αναπτύσσεται και να επηρεάζει θετικά τις ζωές των κατοίκων της, ένα πράγμα είναι σαφές: η δέσμευση του Johann στο όραμά του παραμένει ακλόνητη.