Spinout μπαταρίας Σχετικά με: Η ενέργεια εξασφαλίζει επένδυση 1,5 εκατομμυρίων λιρών αρχικού κεφαλαίου

Spinout μπαταρίας Σχετικά με: Η ενέργεια εξασφαλίζει επένδυση 1,5 εκατομμυρίων λιρών αρχικού κεφαλαίου

June 8, 2023 0 By admin

Το Spinout About:Energy έκλεισε επιτυχώς έναν κύκλο επένδυσης με χρηματοδότηση 1,5 εκατομμυρίων λιρών.

Συμμετείχε στους γύρους HighSage Ventures, Vireo VenturesRishi Khosla, εταιρεία plug and playΚαι Electric Revolution Ventures.

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρεία λογισμικού μπαταριών, η οποία άρχισε να διαπραγματεύεται το 2022 μετά την απόσχιση της εταιρείας Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ Και Imperial College του Λονδίνουνα δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο εργαστήριο, να επεκτείνει την ομάδα και να επιταχύνει την εισαγωγή του πρώτου προϊόντος στη βιομηχανία – μια ιδιόκτητη πλατφόρμα λογισμικού που ονομάζεται Το Voltπου ξεκίνησε μόλις πριν από δύο μήνες.

Η μετάβαση στην ηλεκτροδότηση απαιτεί να ξεπεραστεί η κύρια τεχνική πρόκληση της κατασκευής προϊόντων με μπαταρίες. Αυτό απαιτεί ακριβή μοντελοποίηση του τρόπου με τον οποίο μια μπαταρία παράγει θερμότητα, φορτίζει γρήγορα και γερνά κατά τη διάρκεια της ζωής της. Για το σκοπό αυτό, οι ιδρυτές της εταιρείας θα αξιοποιήσουν την υπάρχουσα παγκόσμια κορυφαία έρευνα από το Imperial College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, που θα περιλαμβάνει τεχνογνωσία τόσο στην ηλεκτροχημεία όσο και στη μηχανική.

Το Voltt θα μεταμορφώσει την αλυσίδα αξίας της μπαταρίας προσφέροντας μια ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη εμπορικά διαθέσιμων κυψελών και των ιδιοτήτων τους, καθώς και προηγμένες δυνατότητες μοντελοποίησης. Αυτό θα βελτιώσει και θα αποσαφηνίσει τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το σχεδιασμό της μπαταρίας απλοποιώντας την επιλογή κυψέλης, βελτιώνοντας την αξιολόγηση απόδοσης και παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά της μπαταρίας για τη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης των EV.

Το Voltt χρησιμοποιείται επί του παρόντος από κατασκευαστές κυψελών, σχεδιαστές συστημάτων μπαταριών και OEM αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Σχετικά με:Ο απώτερος στόχος της Energy είναι να πουλήσει το Voltt σε κάθε βιομηχανία που βασίζεται σε μπαταρίες για αποθήκευση ενέργειας.

Σχετικά με:Το εργαστήριο της Ενέργειας θα εδρεύει στο Λονδίνο. Θα επιτρέψει στην εταιρεία να κατανοήσει τη διάρκεια ζωής εκατοντάδων διαφορετικών μπαταριών και τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον συλλέγοντας δεδομένα για την απόδοση, το κόστος και την ένταση του άνθρακα, παρέχοντας στη βιομηχανία ένα σύνολο δεδομένων για ολιστική βελτιστοποίηση του σχεδιασμού των μπαταριών. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται ήδη από τους πελάτες της About:Energy, στους οποίους περιλαμβάνονται κορυφαίες εταιρείες αυτοκινήτων και κατασκευαστές μπαταριών.

Ο Gavin White, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της About:Energy, δήλωσε: «Η εστίασή μας για τους επόμενους 12 μήνες είναι να καθιερώσουμε την About:Energy ως την κορυφαία εταιρεία δεδομένων μπαταριών και λογισμικού και να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της The Voltt για την προώθηση της καινοτομίας και της αποτελεσματικότητας. στον κλάδο. Αυτή η επένδυση θα μας επιτρέψει να ενσωματώσουμε την πιο πρόσφατη έρευνα για τις μπαταρίες από τα συνεργαζόμενα ιδρύματά μας, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη λύση για το σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση μπαταριών».

Καθηγήτρια Emma Kendrick, Καθηγήτρια Ενεργειακών Υλικών στο Μπέρμιγχαμ Σχολή Μεταλλουργίας και Υλικώνσχολίασε: “Αυτή η επένδυση θα επιτρέψει περαιτέρω μεταφορά γνώσης στον χαρακτηρισμό από ακαδημαϊκούς συνεργάτες και θα επιτρέψει στην A:E να επεκτείνει τις μεθόδους και τις διαδικασίες δοκιμών υψηλής ακρίβειας, να παρέχει δεδομένα για το Voltt και να παρέχει προσαρμοσμένες λύσεις για βιώσιμο σχεδιασμό, κατασκευή και ενοποίηση μπαταριών.”

Ο David Coleman, Διευθύνων Σύμβουλος του University of Birmingham Enterprise δήλωσε: «Ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να εισάγουμε προϊόντα και υπηρεσίες που βασίζονται στην πανεπιστημιακή έρευνα. Είναι ευχάριστο να βλέπουμε το About:Energy να λανσάρει το πρώτο του προϊόν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδρυση της εταιρείας το 2022 και να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών, ειδικά καθώς το προϊόν θα συμβάλει στην υιοθέτηση καθαρότερων και πιο πράσινων επιλογών για την επιτάχυνση της αποθήκευσης ενέργειας.